Будро се завърна с победа в Анахайм

снимка: БТА/AP

Мат Дъмба и Джаред Спърджън вкараха в началото на втория период и донесоха победата на Минесота с 2:1 над Анахайм като гост, за да помогнат за триумфалното завръщане на треньора Брюс Будро в града.

Будро беше уволнен от Анахайм след отпадането в първия кръг на плейофите през миналия сезон, но под негово ръководство Минесота се превърна в един от претендентите за титлата, след като спечели 14 от последните си 16 мача и с 55 точки изостава само на 2 точки от водача в Западната конференция Чикаго. Райън Кеслър вкара за домакините, а вратарят Джон Гибсън отрази 34 шайби, но това не беше достатъчно. Ник Фолиньо се разписа в 2:33 минута на продължението, а Кълъмбъс надделя над Филаделфия с 2:1 като домакин. Гостите изравниха 17 секунди преди сирената чрез Брейдън Шен. Дейвид Савард също вкара за Кълъмбъс, който остава лидер в лигата с 60 точки.

Райън Хартман записа хеттрик, а Чикаго се наложи над гостуващия Нешвил с 5:2. Хартман реализира трите си попадения в последните 8:11 минути на мача, като второто и третото бяха на празна врата. Артьоми Панарин и Никлас Хялмарсон също вкараха, а Патрик Кейн завърши с три асистенции за домакините. Себастиан Ао с втория си гол в мача в 94-ата секунда на продължението донесе победата на Каролина над гостуващия Бостън с 4:3. Носителят на купа "Стенли" Питсбърг разгроми гостуващия Тампа Бей с 6:2. Конър Шиъри се отличи с гол и асистенция за шампионите, а вратарят Марк-Андре Флюри отрази 28 шайби. Марк Стоун завърши с гол и две асистенции, а вратарят Майк Кондън спаси 35 удара, с което помогна за успеха на Отава над Едмънтън с 5:3.