Драма с дузпи в Лос Анджелис качи Монреал на върха в НХЛ

снимка: БТА/AP

Пол Байрън се разписа в четвъртия рунд на дузпите за победа на Монреал с 5:4 срещу Лос Анджелис, благодарение на което Канадците прекратиха "черната" си серия на западното крайбрежие в Съединените щати и оглавиха еднолично общото класиране в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 

Макс Пачорети вкара два гола и подаде за трети в полза на Канадците, за които победата в Лос Анджелис беше едва втора от последните им седем гостувания в лигата. Монреал имаше и само един успех от предходните си 11 мача в Калифорния, но трите гола в дузпите помогнаха на лидерите в НХЛ да спечелят двете точки срещу Кралете. Александър Радулов и Андрю Шоу също се разписаха в полза на Монреал, а Кари Прайс спаси 27 шайби на вратата на тима, който оглавява генералното класиране в НХЛ. Монреал е с 36 точки и води с една пред Ню Йорк Рейнджърс на изток. Равен с Рейнджърс е лидерът на запад Чикаго, който допусна неочаквана загуба с 1:2 от Уинипег у дома. 

Джеф Картър и Дрю Дафти вкараха по един гол за Кралете, които допуснаха едва второ поражение в последните си осем мача. Андрю Коп вкара победния гол за Уинипег в Чикаго само 4:45 минути преди сирената, а Брайън Литъл се разписа за трети път в последните три мача. Конър Хелебюк спаси 25 шайби на вратата на гостите, но не успя да постигне втори шътаут в рамките на месец срещу Черните ястреби, след като пусна гол на Артьоми Панарин. 

Следващият съперник на Уинипег, който изостава със седем точки от лидера на запад Чикаго, е отборът на Детройт. В неделя вечер Червените криле надвиха Ню Йорк Айлъндърс с 4:3 след продължение и заеха пета позиция в дивизията на Монреал. Победният гол беше дело на Дани Декайзер, който се разписа 1:02 минути преди сирената. Филаделфия остана отборът с най-дълга победна серия в лигата. 

Летящите надвиха с 4:2 Нешвил за петия си пореден успех в НХЛ, след като Уейн Симъндс вкара два гола при числено предимство. Филаделфия обаче остана на четвърто място в Атлантическата дивизия при четири точки пасив срещу лидера Ню Йорк Рейнджърс и мач повече.