Далас надви Сейнт Луис и изравни серията във финалния плейоф на Запад в НХЛ

снимка: БТА/AP

Коуди Ийкин вкара гол 2:58 минути след началото на продължението при победа на Далас с 3:2 над Сейнт Луис в мач между двата топ-отбора в Западната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Звездите, първи сийд в плейофите на запад, изравниха серията при 2:2 победи и приемат мач номер 5 в събота. 

Далас започна трудно мача в Сейнт Луис след унизителното 1:6 в третия двубой, а Владимир Тарасенко даде аванс на Блус след 10:17 минути игра през първата част. Това беше шестата шайба на руското крило в плейофите, но тя беше заличена от голове на Радек Факса и Патрик Шарп в рамките на минута и девет секунди през втората третина. Пол Щастни изравни за Блус с първия си гол в плейофите, а двата отбора не вкараха повече и мачът беше решен в допълнителна част. 

"Звездите" започнаха активно продължението и рискуваха на вражеска територия, за да стигнат до победата с 3:2. Те се възползваха от ситуация трима на двама пред вратата на Сейнт Луис в началото на допълнителната част, като Ийкин подложи стика си при удар на Йори Лехтера и преодоля Брайън Елиът. 

"Трябваше да забравим възможно най-бързо третия мач в серията, защото загубата с 1:6 беше следствие от слаба игра от наша страна. Браво на всички момчета в отбора, че оставиха трудностите зад гърба си и спечелиха днешната среща", каза Патрик Шарп след мача.

Отборът на Нешвил стигна до гол в третото продължение и спечели с 4:3 драматичен сблъсък със Сан Хосе у дома, за да изравни при 2:2 и втората плейофна серия от Западната конференция. Майк Фишър се разписа в средата на третата допълнителна част с втория си гол в мача, а Пека Рине отрази 44 удара на вратата на "хищниците".

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), втори рунд на плейофите: Сейнт Луис - Далас 2:3 след продължение * Серията е равна при 2:2 победи. Нешвил - Сан Хосе 4:3 след три продължения * Серията е равна при 2:2 победи.