Рейнджърс си запазиха място в плейофите в НХЛ

снимка: БТА/AP

Крис Крайдър и Дерек Степан вкараха 20-ите си голове за сезона, а отборът на Ню Йорк Рейнджърс победи с 4:2 Кълъмбъс и спечели квота за плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Рейнджърс са с 97 точки и заемат трето място в Атлантическата дивизия, докато регионалните съперници Айлъндърс са с две по-малко след успех с 5:2 над втория в Атлантическата дивизия - Тампа Бей. Крайдър отбеляза първата шайба в мача след 6:17 минути игра, а Дан Бойл и Макс Дзукарело се разписаха през втората третина в полза на Рейнджърс.

Дерек Степан оформи крайния резултат на празна мрежа, докато Хенрик Лундквист отрази 29 удара на вратата на нюйоркчаните. Победите на Рейнджърс и Айлъндърс решиха почти всичко в Столичната дивизия на НХЛ. Вашингтон ще влезе в плейофите с първи сийд, а Питсбърг трудно ще изпусне второто място.

Айлъндърс пък изостава с две точки от Рейнджърс, но има и мач по-малко, като един от тези два отбора ще попадне със сигурност на позиция за допълнителна квота. Втората към момента заема Филаделфия, но Бостън е само на точка зад Летящите.

Детройт, трети в Атлантическата дивизия, е равен по точки с Филаделфия, като Червените криле имат директни мачове с двата си съперника в битката за последните плейофни квоти. Флорида е сигурен победител в Атлантическата дивизия, след като Пантерите победиха с 4:3 преследвача Тампа Бей и счупиха клубен рекорд с 99-ата си точка в редовния сезон.

Роко Грималди вкара два гола, а Александър Барков и Ник Бюгстад добавиха другите две шайби. Сейнт Луис победи с 5:2 Аризона и се изравни с Далас на първото място в Западната конференция на НХЛ. Кайл Бродзяк вкара два гола, а Владимир Тарасенко отбеляза 37-та си шайба за сезона при категоричния успех на Блус в понеделник вечер.