Гол в третото продължение изравни финала Чикаго – Анахайм в НХЛ

снимка: БТА/AP

С гол в 16-ата минута на третото продължение на Маркус Крюгер шампионът от 2010 и 2014 година Чикаго Блекхоукс спечели с 3:2 втория двубой от финалната серия в Западната конференция на НХЛ срещу Анахайм Дъкс и изравни на 1:1 победи.

В първите две продължения Анахайм на цели три пъти уцели гредата, а гол на Андрю Шоу от Чикаго във второто продължение бе отменен след преглед на видеозапис от ситуацията, след който стана ясно, че играчът не е използвал стика си, за да прати шайбата във вратата.

Шоу откри резултата още във втората минута на мача, а Мариан Хоса в шестата покачи на 2:0 за Чикаго, преди малко по-късно Андрю Колиано да намали изоставането на Анахайм. В 17:30 минута на втората третина Кори Пери с осмия си гол в плейофите възстанови равенството.

Пери е наравно по брой точки (голове плюс асистенции) с нападателя на Тампа Бей Лайтнинг Тайлър Джонсън – 16, но Пери е играл четири мача по-малко. Съотборникът му в Анахайм и националния на Канада Райън Гецлаф е лидер по брой асистенции – 12, като има 14 точки и е на трета позиция в таблицата.

В първия двубой между двата тима от финалната серия Анахайм спечели с 4:1. Във финала на Източната конференция онзи ден Тампа Бей унищожи с 6:2 Ню Йорк Рейнджърс и също изравни броя победи на 1:1.