Анахайм на финал в Западната конференция

снимка: БТА/AP

Анахайм се класира за финала в Западната конференция на НХЛ след победа над Калгари с 3:2 (след продължение). Дъкс спечелиха серията с 4:1 победи и на финала в конференцията ще срещнат Чикаго.

Кори Пери вкара победния гол в 2:26 минута продължението. Мат Белески и Райън Кеслър вкараха другите попадение за тима на Анахайм, който се класира за финал в конференцията за първи път от 2007 година насам. Иржи Худлер и Джони Годро се разписаха за Калгари.

На Изток Вашингтон и Ню Йорк ще определят победителя в серията след седми мач, след като Рейнджърс спечелиха с 4:3 като гост и изравниха плейофа на 3:3.

Крис Крайдър вкара в първата минута и в последната секунда на първия период, а другите попадения за Рейнджърс реализираха Рик Неш и Дан Бойл. Нюйоркчани водеха с 2:0, а след това и с 4:1, но Вашингтон се върна в мача с два късни гола на Евгений Кузнецов и Джоел Уорд. В самия край вратарят на Рейнджърс Хенрик Лундквист спаси последните четири удара на домакините и предотврати влизане на мача в продължения.

Решителният мач номер 7 е в сряда в „Медисън Скуеър Гардън“.