Паметен сезон за Рейнджърс в НХЛ

снимка: БТА/AP

Отборът на Ню Йорк Рейнджърс завърши паметен сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с победа с 4:2 над Вашингтон, а Питсбърг спечели последната плейофна квота след успех с 2:0 над последния в генералното класиране Бъфало.

И докато Пингвините трепериха до последно за мястото си в плейофната схема, то Рейнджърс записаха клубен рекорд с 53 победи и 113 точки в редовния сезон. Нещата и за двата клуба обаче могат да се обърнат на 180 градуса, защото този класически сблъсък от старата Атлантическа дивизия е най-интересният двубой в първия рунд на предстоящите плейофи.

Кевин Хейс и Доминик Муур отбелязаха по един гол и подадоха за попаденията на Дерик Брасар и Йеспер Фаст, докато Хенрик Лундквист извади 22 шайби на вратата на Рейнджърс. Нюйоркчаните ще играят в първия рунд на плейофите именно срещу Питсбърг, който трябваше да чака последния ден от редовния сезон, за да осигури мястото си в плейофите.

Това стана възможно след два гола на Брендън Сътър и 28 спасявания на Марк-Андре Флюри. Александър Овечкин вкара 53-ия си гол за сезона в полза на Вашингтон, с което той завърши редовния сезон като лидер в листата на реализаторите.

И въпреки че Столичаните отстъпиха на Рейнджърс, те все пак се класираха за плейофите. Там съперник ще бъде отборът на Ню Йорк Айлъндърс, който загуби с 4:5 след изпълнение на дузпи срещу Кълъмбъс.

Рейнджърс триумфираха дни по-рано с "Президент'с трофи", който се връчва на отбора с най-много точки в НХЛ след края на редовния сезон. Цялата Източна конференция обаче може да бъде доволна от това, защото победителят в нея ще има домакинско предимство срещу най-добрия тим на запад в битката за купа "Стенли".

На първо място в Западната конференция през редовния сезон завърши тимът на Анахайм, който ще започне плейофите срещу Уинипег. Отборите от НХЛ имат само три дни почивка.

На 15 април Отава гостува на Вашингтон в първия плейофен мач за годината, докато победителят от редовния сезон Ню Йорк Рейнджърс приема Сидни Кросби и компания 24 часа по-късно, обобщава NEWS7.

Схема за плейофите:

- Източна Конференция:

2-Монреал - 7-Отава

3-Тампа Бей - 6-Детройт

1-НЙ Рейнджърс - 8-Питсбърг

4-Вашингтон - 5-НЙ Айлъндърс

- Западна конференция:

2-Сейнт Луис - 6-Минесота

3-Нешвил - 4-Чикаго

1-Анахайм - 7-Уинипег

5-Ванкувър - 8-Калгари