Анахайм победи Калгари за 19-и пореден път като домакин

снимка: БТА/AP

Джеймс Нийл вкара единствената дузпа едва при шестото завъртане и осигури успеха на Нешвил с 4:3 над Лос Анджерис Кингс.

Тази победа увеличи актива на Нешвил на 30 точки, като те се изравниха на върха в Централната дивизия със Сейнт Луис, който пък отстъпи с 2:3 след дузпи на Отава. Крейг Смит, Райън Елис и Ерик Нюстрьом вкараха за победителите в редовното време.

При наказателните удари Нийл вкара с отсечен удар между корите на вратаря, а стражът на Нешвил Пека Рине отрази всичките шест опита на противника и още 18 удара в редовното време и продълженията. Гостите от Лос Анджелис инкасират втора поредна загуба, а попаденията за тяхната сметка бяха дело на Джейми Макбийн, Мариан Габорик и Дрю Дъфти. В Сейнт Луис Ерик Кондра и Алекс Часън вкараха за гостите от Отава два гола в третата третина.

Сенатърс, които до днес бяха загубили три от последните си четири мача, изоставаха с 0:2, но късните попадения ги върнаха в мача. Сейнт Луис имат пет победи в последните си седем мача, а също така вече си поделят първото място в Централната дивизия с Нешвил. Още в средата на втория период обаче контузия в тялото получи вратарят им Брайън Елиът.

С победата пък Отава е чак на 6-о място в Атлантическата дивизия с 24 точки. Анахайм се изравни на върха в класирането с Монреал, след като оглави Западната конферениця с 33 точки. Това стана след домакинската им победа над Калгари с 3:2, благодарение на головете на Кори Пери, Мат Белески и Кайл Палмиери.

Победата за Патоците е 19-а поредна срещу този съперник, а Флеймс са печелили в Калифорния за последен път на 19-и април 2004-а година. Все пак те заемат 3-о място в същата Тихоокеанска дивизия. Ванкувър победи с 2:0 на собствен терен Ню Джърси, като вратарят Райън Милър спаси 20 удара и регистрира втори мач през този сезон без допуснат гол. Головете за домакините вкараха Алекс Бъроуз и Шон Матиас, а Ванкувър с 31 точки е на 2-а позиция в Тихоокеанската дивизия.