Детройт също отнесе шампиона в НХЛ

снимка: БТА/AP

Павел Дацюк и Густав Никвист вкараха по два гола за победата на Детройт с 5:2 у дома срещу Лос Анджелис в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Никвист се разписа на два пъти при числено превъзходство, докато Дацюк и Томас Татар вкараха голове в първия период.

Вратарят на домакините Джими Хауърд направи 28 спасявания, като едно от тях беше дузпа, изпълнена от Дъстин Браун. Алек Мартинес и Тойлър Тофоли бяха точни в полза на гостите, а вратарят на Кингс - Джонатън Куик, се отличи с 30 спасени шайби.

Шампионът за 2014 година Лос Анджелис все още няма нито една победа далеч от дома през новия сезон. Детройт отправи общо 35 удара към вратата на гостите, които опитаха да застрашат вратаря Хауърд 30 пъти. Фил Кесел и Даниъл Уиник се отличиха с гол и асистенция за успеха на Торонто с 4:1 като гост срещу Кълъмбъс.

Назем Кадри и Дейвид Кларксън също се разписаха в полза на победителите, докато точен за Кълъмбъс беше Кам Аткинсън. Анахайм победи с 2:1 като гост след продължение състава на Далас. Нейт Томпсън се разписа за победителите 2.30 минути след началото на допълнителния период.

Кори Пери реализира първото попадение за Дъкс, а Антоан Ръсел изравни в третата част и доведе срещата до продължение, посочва БТА.