Детройт спечели гостуването си срещу Торонто

снимка: БТА/AP

Детройт спечели с 4:1 като гост срещу Торонто в мач от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Хенрик Зетерберг се отличи с четири асистенции, а Йохан Францен реализира две от попаденията за Ред Уингс.

Гостите поведоха с 3:0 още след втория период с головете на Францен и Густав Найквист. Майк Санторели върна едно попадение за канадския отбор в последната третина, но Джъстин Абделкадер оформи крайното 4:1. Победата е втора за Детройт от четири мача през новия сезон.

Отборът има актив от 5 точки. В друга среща от НХЛ, играна през нощта, Ванкувър надигра с 2:0 като гост състава на Едмънтън. Радим Върбата и Даниел Седин съответно във втората и третата част донесоха успеха в полза на канадците, които имат три победи в три срещи през новото първенство.

Флорида спечели с 1:0 при гостуването си срещу Бъфало. Вратарят Роберто Луонго направи 26 спасявания, а Шон Бергенхайм донесе успеха за Флорида, който е първи в шампионата. Анахайм пък спечели с 2:1 у дома срещу Минесота с попадение на дясното крило Кори Пери 8.22 минути преди финалната сирена.

Домакините имат 8 точки на първото място в Тихоокеанската дивизия. Нешвил победи с 2:0 като гост Уинипег и вече има актив от 7 точки начело в Централната дизивия на НХЛ.

Бъфало - Флорида 0:1
Кълъмбъс - Калгари 3:2
Торонто - Детройт 1:4
Уинипег - Нешвил 0:2
Едмънтън - Ванкувър 0:2
Анахайм - Минесота 2:1