Чикаго изтръгна победата в мач №5 и се спаси от отпадане

снимка: БТА/AP

Носителят на Купа Стенли Чикаго Блекхоукс избегна елиминация с драматичен успех с 5:4 след две продължения над гостуващия Лос Анджелис Кингс в петия мач от финалния плейоф в Западната конференция на НХЛ.

Михал Хандзуш реализира решаващия гол в 2:04 минута на втория допълнителен период, а шампионите намалиха изоставането си на 2:3 победи в серията. Патрик Кейн записа четвъртата си асистенция в мача при ценното попадение на Хандзуш.

Брендън Саад се отличи с гол и две асистенции, а Брент Сийбрук, Джони Одюа и Бен Смит също вкараха за домакините. Вратарят Кори Крофърд се отличи с 40 спасявания.

Двубоят започна добре за Чикаго, който поведе с 2:0 след точни изстрели на Сийбрук и Одюа в първите 3:40 минути на мача. Джарет Стол намали, но малко след средата на първата третина Саад направи 3:1.

Последваха три безответни гола на Мариан Габорик, Дъстин Браун и Танър Пиърсън и Лос Анджелис се оттегли с аванс от 4:3 след края на втората част.

Смит изравни в 1:17 минута на третия период, а в последствие двубоят беше решен едва във второто продължение, когато Хандзуш преодоля Джонатан Куик с прецизен удар. Куик завърши с 40 спасявания, но това не беше достатъчно.