Бостън спечели титлата в редовния сезон

снимка: БТА/AP

Бостън победи Бъфало с 4:1 и спечели "Трофея на президента" за шампион в редовния сезон на Националната хокейна лига. Бостън печели приза за първи път от 1990 година.

Успехът даде домакинско предимство на тима в плейофите, където ще срещне отбора на Детройт. Дейвид Крейчи се отличи с два гола за Бостън. Анахайм си гарантира първото място в Западната конференция след победа над Лос Анджелис с 4:3 след дузпи.

Вратарят на Анахайм Фредерик Андерсен спаси 27 удара, а крилото Смит-Пели вкара победния гол при наказателните удари. В първия кръг на плейофите Анахайм ще срещне Далас.

Филаделфия победи Питсбърг с 4:3 след продължение и си осигури третото място в дивизия Метрополитън. Марк Щрайт вкара победния гол за Флайърс в 2:50 минута на продължението.

Питсбърг остава втори в Източната конференция и в първия кръг на плейофите ще срещне Кълъмбъс. Филаделфия започва фазата на елиминациите с мач срещу Ню Йорк Рейнджърс. Кълъмбъс достигна до плейофите след победа над Флорида с 3:2.

Райън Йохансен вкара победния гол за Кълъмбъс при числено превъзходство и Кълъмбъс ще участва в плейофите едва за втори път. Монреал победи Ню Йорк Рейнджърс с 1:0 след продължение с гол на Брайън Джонта.

Така канадците си осигуриха домакинско предимство в мача срещу Тампа Бей от първия кръг на плейофите. Нешвил надигра Чикаго със 7:5 в зрелищен мач. Четири от головете паднаха в последните три минути на двубоя, като ключовото попадение за успеха на Нешвил вкара Патрик Хорнквист 58,2 секунди преди края.

Чикаго даде почивка на някои от основните си играчи преди старта на плейофите, където тимът ще срещне Колорадо или Сейнт Луис. Едмънтън победи Ванкувър с 5:2 и се раздели подобаващо с лявото крило Райън Смит, който прекрати кариерата си.

Едмънтън направи много слаб сезон, но го завърши по-специален начин с убедителна победа при оттеглянето на Райън Смит, който има 1270 мача за 20 сезона в НХЛ, посочва БТА.