Майк Бабкок изравни клубен рекорд на Детройт

снимка: БТА/AP

Даниел Алфредсон записа гол и асистенция, а старши треньорът Майк Бабкок изравни стар клубен рекорд при победата на Детройт с 3:2 над Бъфало, с която Червените криле почти си осигуриха класиране за плейофите от първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Бабкок, който преди по-малко от два месеца изведе Канада до златните медали от олимпийския турнир по хокей на лед в Сочи, спечели своята победа номер 413 начело на Детройт, което го изравнява с клубната легенда и негов сънародник Джак Адамс. Това обаче нямаше да бъде възможно в петък вечер без попаденията на Дарън Хелм и Томаш Юрко, както спасените 21 шайби от страна на стража Джими Хауърд. Две асистенции добави Дани Декайзер.

За Бъфало се разписаха Джейми Макбейн и Никола Деслорие, като вторият вкара шървата си шайба за тима с най-лоши показатели в НХЛ.

Детройт е почти на обратния полюс, като Червените криле увеличиха аванса си срещу Кълъмбъс с три точки на върха на класирането при отборите, борещи за последните останали квоти за плейофите в лигата.

Бабкок трябва да благодари на Бен Смит, който добави отбита шайба във вратата на Кълъмбъс само 3.7 секунди преди сирената, за да довърши изключително измъчената победа на Чикаго с 4:3 в друг мач от петъчната програма. Той се разписа след спасяване на Сергей Бобровски срещу Дънкан Кийт.