Страхотни емоции завладяха Пампорово на Световния сноуборд тур

Тази година Пампорово бе домакин на кръг от Световното сноуборд първенство по слоупстайл за деца и младежи – World Rookie Tour за четвърти пореден път, а състезанието протече под отлична организация и голям интерес.

Призовите места в най-оспорваната категория на младежите под 18 години завоюваха двама представители на Великобритания – Хари Уайт и Реймънд Прентис, които показаха отличен стил и много умения. Не по-лошо караше и родния представител Борислав Стоянов, който тепърва влиза в тази възрастова група, но успя да се класира на трето място и да впечатли съдиите. При по-малките на възраст до 15 години, най-добре се представи руснака Тимофей Стрюков, който успя да постигне и най-добрия резултат за деня – цели 92,7 точки, с което определено доказа, че има какво още да ни покаже. На второ място след него се класира Тудор Питулеа от Румъния, а трети остана представителя на отбора на Бороборд – Борис Петров.

При момичетата също имаше какво да се види и определено беше интересно. На първо място с много чисто и красиво каране успя да се класира представителката на Русия – Диана Федченко. На второто място на стълбичката, благодарение на силен втори рън успя се качи една от родните надежди в сноуборда – Неда Пенчева от отбора на Бороборд. Трета остана Екатерина Рузманова от Русия.

Победителите в състезанието успяха да си осигурят уайлд кард за участие във финала на турнира, който ще се проведе между 4 и 9 април в Капрун, Австрия. Следващото голямо състезание в Пампорово ще бъде 5 звездния старт по слоупстайл от Световния Сноуборд Тур и EQ за FIS, който ще се проведе по време на Pamporovo Freestyle Open от 13 до 18 март.