Готвят грандиозно посрещане на летището за Радо Янков, утре пък става почетен гражданин на Чепеларе

снимка: БГНЕС

Завоювалият Световната купа по сноуборд Радослав Янков ще бъде предложен за"Почетен гражданин на родопското градче Чепеларе, откъдето е и друга родна знаменитост - Катя Дафовска.

Това ще стане на тържествена сесия на Общински съвет-Чепеларе, която ще се проведе във вторник от 14.00 ч. Ще бъде предложено на общинските съветници да бъде дарен и имот на Янков в родопския град, съобщи председателят на общинският съвет Росица Черпокова. Освен това община Чепеларе организира официално посрещане на носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков, съобщиха от местната администрация. За целта се организира специализиран транспорт за всички желаещи от родопския град, които искат довечера да поздравят Янков на летището в София.

"Ще го посрещнем със сол и хляб, много цветя и трибагреника на България. Това е втория път, в който нашият град има удоволствието да организира подобно посрещане. Първото беше на олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска, а сега на световния шампион в сноуборда Радослав Янков", коментира организаторът на мероприятието Цонка Станчева. 

За утре общинското ръководство подготвя и празнична програма, с която ще посрещнат Янков в родния му град. "Ще има сцена на площад "Олимпийски", както и много още изненади, но тях на този етап ще ги запазим в тайна", добави Станчева. Посрещането на Радослав Янков довечера е в 22.00 ч., а на следващия ден церемонията в Чепеларе ще започне след 17.00 ч.

С класирането си в четвъртфиналите на финалното състезание във Винтерберг в Германия той си осигури трофея, след което отпадна в полуфиналите. Българинът завърши на шесто място в последния старт от сезон 2015/2016, което се оказа достатъчно да триумфира.