Топ сноуборд събитието на сезона стартира утре в Боровец

снимка: фейсбук

Утре стартира Red Bull Fragments – сноуборд събитието, очаквано с нетърпение от любителите на зимните спортове у нас. Креативно трасе с множество градски елементи и награден фонд от над 8000лв. привличат местните фрийстайл надежди и предварително поканените топ европейски райдъри на 30-ти и 31-ви януари на плаца пред хотел Рила, Боровец.

Измежду имената на известните евро атлети, които ще присъстват, се нареждат и тези на словенеца Жига Раковец и Дина Треланд от Норвегия - първата представителка на нежния пол в състезанието, известна с видео частите си за провокативното женско сноуборд крю Too Hard.

В събота (30.01.2016) български участници ще могат да се запишат свободно и да участват в квалификациите, за да си отредят място на отворената “rail jam” сесия и финалите в неделя (виж цялата програма по-надолу).

Съставът на журито ще бъде не по-малко вълнуващ. Към световноизвестния сноубордист Марко Грилч и неговия сънародник и официален FIS и Олимпийски съдия Изток Суматич, тази година се присъединява и фристайл сноуборд легендата Карим Ел Рафи. Звездното трио ще определи призовите места в състезанието, като ще наблюдава стила, техниката и сложността на линиите на карачите по пътя им към победата.

От Red Bull споделят, че наградният фонд от над 8000лв. крие доста изненади. Освен паричните и предметни награди, тази година най-изявеният райдър ще си спечели и незабравимо преживяване, което организаторите засега пазят в тайна.

За още настроение по повод 120-те години, които Боровец празнува през цялата 2016 година, организаторите активират игра със снимки за любителите фотографи в мрежата на Инстаграм.