Словенец временно ще тренира родните скиори (ВИДЕО)

снимка: БТА

Словенецът Бостян Божич ще води временно "А" националния отбор по ски алпийски дисциплини на България, обяви на специална пресконференция директорът на "Алпийски ски" в БФСки Иван Каневчев.

Божич, който досега бе треньор на "Б" отбора заема мястото на загиналия при нелепия трагичен инцидент в Зьолден Драго Грубелник. Пресконференция на БФСКи започна с минута мълчание в памет на Грубелник.

"Загубихме един много отдаден на ските човек и един голям работохолик, какъвто бе Драго, заяви президентът на БФСКи Цеко Минев. - Радващо е, че състоянието на Алберт и Митко с всеки изминал ден се подобрява.

Сега ни предстои един сезон с първите в българската история на ските 4 старта за Европейската купа домакини, на които ще са два от водещите ни курорти Пампорово и Боровец. Подготовката за тези стартове върви по график, които е потвърден от ФИС и курортите.”

Воденият от Божич "А" отбор, в който са Стефан Присадов, Камен Златков и Йоан Тодоров заминава на лагер в Норвегия, след което през декември ще започнат и участия в стартовете от календара на ФИС. /БГНЕС