28 телевизии дават пряко Световната купа по ски в Банско

снимка: БТА

28 телевизии ще излъчват трите старта за Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско от 27 февруари до 1 март. Най-голямото спортно събитие в България за годината ще се гледа наживо от Канада до Япония.

Водещият паневропейски спортен канал "Евроспорт" също ще покаже пряко трите старта. Българска национална телевизия ще излъчва стартовете директно по БНТ 1 и БНТ HD с екип от 20 души, като водещ на студиата и в трите дни ще бъде Методи Манченко.

Това стана ясно на последната среща на организационния комитет, която се проведе в главния пресцентър на СК в Банско. На нея присъства целия организационен комитет, който е от 100 души.

Директорът на състезанието Валентин Стефанов обяви, че пистите "Марк Жирардели" и "Томба", по които ще се проведат двата супергигантски слаломи и алпийската комбинация, са напълно завършени.

Инспекция на пистите и финална зона направиха Цеко Минев, президент на БФСки и председател на организационния комитет, както и неговият заместник Георги Бобев. Трибуната за 5000 зрители на "Бъднеришка поляна" също вече е готова.

През уикенда ще бъдат оформени и двете тренировъчни писти. Доброволците, които ще помагат в Световната купа са 80, като сред тях има представители от Полша, Румъния, Македония и Великобритания.