Банско спечели още един старт за Световната купа

снимка: Булфото

Ски курорт номер 1 на България Банско спечели още един старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените.

Добрата новина за феновете на ските дойде от Санкт Мориц, където екипът на ФИС, който отговаря за стартовете при дамите даде зелена светлина Българска федерация ски да организира в Банско отложения супергигански слалом от австрийския курорт Бад Клайнкирххайм.

"Преговорите бяха доста трудни, защото и други сериозни ски курорти искаха да вземат този отложен старт", коментира Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки.

"Отличната организация, която през годините е демонстрирал екипът на БФСки при провеждане на Световни купи надделя за решение в полза на Банско", добави той.

Новината е добра и за българския зимен туризъм, защото рекламата на България чрез стартовете в Банско ще помогне значително за утвърждаването на страната като една от големите ски дестинации в света.

Отложеният супергиганския слалом ще се проведе на 27 февруари, ден след това е Супер-Г, който си беше по програма, а на 1 март е алпийската комбинация. Очаква се за тези стартове в Банско отново да дойде елита на женските алпийски ски начело с Линдзи Вон, Тина Мазе, Лара Гут и Ана Фенингер.