Янсруд продължава с отличния сезон в алпийските ски

снимка: БТА/AP

Олимпийският шампион Шетил Янсруд (Норвегия) триумфира в  супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски  дисциплини в италианския зимен център  Вал Гардена. 29-годишният Янсруд беше най-бърз на пистата "Саслонг" с  време 1:33.87 минута.

Така той записа четвърта победа за сезона и общо седма в  кариерата си за Световната купа. Италианецът Доминик Парис се нареди втори с изоставане от 46 стотни от секундата.

Световният вицешампион в спускането от  Шладминг 2013 потвърди добрата си форма в скоростните  дисциплини, като заслужи място на подиума за четвърти път през  сезона. Световният вицешампион в дисциплината от Гармиш-Партенкирхен 2011 Ханес Райхелт (Австрия) завърши трети с пасив от 54 стотни от победителя.

23-годишният австриец Винсент Крихмайер завърши четвърти на  56 стотни и регистрира най-доброто класиране в кариерата си. В генералното класиране за сезона след 11 от 37 състезания  Янсруд остана на върха.

Той има 592 точки и увеличи аванса си  пред носителя на Световната купа за миналата година Марсел  Хиршер (Австрия), който е с 440 точки. Трети е Парис с 345  точки. В подреждането за малката Световна купа в дисциплината  Янсруд води с 280 точки, пред Райхелт с 200 и Парис със 185  точки, посочва БТА.