Първа победа за Райхелт през сезона

снимка: БТА/AP

Една от австрийските звезди в Световната купа по ски алпийски дисциплини Ханес Райхелт спечели първата си победа през новия сезон, след като триумфира в Супергигантския слалом за мъже в американския зимен център Бийвър Крийк.

Райхелт не само за първи път печели състезание през настоящата кампания, но подобрява значително най-добрия си резултат до момента – шести в Лейк Луис в същата дисциплина. Австриецът вече има осем победи в кариерата си в Световната купа, като измина трасето за 1:12.78 минути и остави на 0.52 секунди зад себе си втория Шетил Янсруд (Норвегия).

Янсруд спечели и спускането, и Супер-Г в Лейк Луис преди седмица, но този път трябваше да отстъпи на по-бързия Райхелт. На трето място в Бийвър Крийк се нареди французинът Алексис Пинтюро с изоставане 0.62 секунди от победителя.

Само на четири стотни от място на подиума пък остана италианецът Петер Фил, а сънародникът му Доминик Парис допълни топ 5 на класирането в американския зимен център.

Янсруд продължава да бъде лидер в генералното класиране за Световната купа с актив тот 396 точки, следван от Парис с 205 и вече Райхелт с 201 пункта.