Стийв Наймън спечели спускането във Вал Гардена

снимка: БТА/AP

Стийв Наймън спечели първа победа за сезона в Световната купа по ски, след като триумфира на спускането в италианския зимен център Вал Гардена.

Американският ветеран бе със стартов номер 7 и още в началото даде много силно време, спирайки хронометрите на една минута и 55,89 секунди. По този начин Наймън постигна трети успех във Вал Гардена в кариерата си след 2006-а и 2012-а година. Интересното е, че това са единствените победи на американеца в Световната купа.

Намиращият се в страхотна форма Шетил Янсруд от Норвегия финишира на втора позиция с изоставане от 31 стотни. Скандинавецът бе и единственият, финиширал с пасив от по-малко от секунда. Трети, на 1,15 секунди, приключи представителят на домакините Доминик Парис.

Французите Гийермо Файе и Йоан Клари се наредиха четвърти и пети, а шестицата бе затворена от швейцареца Силван Цурбриген.

С второто си място днес Янсруд отново се завърна начело в генералното класиране в Световната купа, след като увеличи актива си на 492 точки, докато Марсел Хиршер остава с 440. Австриецът не участва в днешния старт. Парис е трети с 265.

В подреждането за малкия кристален глобус Янсруд е начело с 280 точки, следван от Наймън със 175 и Файе със 170.