Марина Георгиева-Николова все още не е решила дали ще продължи кариерата си

снимка: Булфото

Най-добрата българска състезателка по шорттрек в момента Марина Георгиева-Николова все още не е решила дали ще продължи кариерата си до зимните олимпийски игри в Сочи през 2014-та година. Тя заяви обаче, че най-вероятно ще остане в спорта през следващия сезон.

 

"Досега трябваше да съм се отказала. Мислех да спра още след игрите във Ванкувър. Останах на късмет. Все си повтарях още една година и още една година. Трябва сериозно да си помисля дали ще остана до Сочи", каза Марина Георгиева-Николова, цитирана от БТА.

 

"В България освен лошите условия, които аз съм свикнала да игнорирам, хората, с които тренирам са малко. Парите вече също са основно звено за мен. Най-вероятно ще продължа през следващия сезон, но всичко зависи от финансирането. Доволна съм от представянето си на световното първенство, най-вече заради резултатите ми, които бяха по-добри, отколкото на европейското първенство", добави тя.

 

На 24-ти и 25-ти март ще се проведе държавно първенство по шорттрек, което ще определи съставите на отборите мъже, жени, юноши и девойки за следващия сезон. Асен Пандов ще остане треньор и през следващия сезон, но в мъжкия отбор ще преминат двама юноши Цветан Цанков и Даниел Застругов.

 

"Кирил Пандов ни е основен състезател. Надявам се да се събере отбор за следващия сезон. Асен Йорданов и Виктор Димитров не тренираха сега, но за новия сезон ще са на линия", каза Юлиан Ангелов, старши треньор на националния отбор.

 

Легендата в този спорт Евгения Раданова заяви, че ще се опита да осигури по-добра подготовка на отбора и повече състезания.

 

"Имам уверението от спортното министерство, че освен мобилната пързалка в "Арена Армеец" ще осигури средства и за ремонт на Зимния дворец, който е наложителен. Надявам се това да се случи до края на мандата на това правителство. Мобилната пързалка струва само 1.5 милиона лева. Казвам само, защото смятам, че българския кънки спорт заслужава такава.

 

Държавата дава възможности за финансиране. БФКънки все още не е подписала договора си с Министерството на спорта. Надявам се това да се случи в следващия месец. Вярвам, че министерството ще ни помогне и в Сочи ще постигнем добри резултати. Винаги съм вярвала, че труда се възнаграждава. Знам, че е много трудно и се надявам в отборите ни да има приемственост", заяви Евгения Раданова, която е член на Управителния съвет на БФКънки.