Матей Казийски подписа нов 3-годишен договор с Тренто

снимка: trentinovolley.it

Звездата на Тренто Матей Казийски сложи подписа си под нов 3-годишен договор с клуба, което означава, че българският национал ще продължи да е капитан на отбора поне до 2015 година.

 

Новината бе съобщена лично от президента на Тренто Диего Мосна преди четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига с Мачерата в "Пала Тренто".

 

Впоследствие трикратният европейски шампион спечели мача с 3:0 (25:18, 25:22, 25:21), а след това взе и т.нар. "златен гейм" с 15:9, за да се класира за Финалната четворка, която тази година ще се проведе в Лодз (Полша) на 17 и 18 март. Казийски пък се отчете с 11 точки за успеха.

 

"Много сме доволни, че можем да съобщим, че Матей реши да остане още дълго време в Тренто и не искаше да чака повече, за да оповести тази новина", каза говорителят в "Пала Тренто" под бурните аплодисменти на публиката.

 

"Щастлив съм, че поднових договора си. Президентът искаше да направи тази изненада, като обяви новината минути преди този важен мач.

 

Имахме няколко много ползотворни срещи и постигнахме съгласие по всички важни точки от договора. Остава само да доуточним някои детайли.

 

Признавам, че имах няколко оферти в последните месеци и имах нужда от малко време, за да взема решение. Исках да обмисля внимателно всичко, но в крайна сметка избрах Тренто. Този избор бе мотивиран не само от спортни причини, но най-вече от лични съображения. Прекалено много неща ме свързват с този град и феновете, и аз не исках да се разделя с тях. Повтарям - наистина съм много щастлив, че ще продължа кариерата си тук", каза Матей Казийски.