Подобрява се здравословното състояние на Венци Симеонов

Ръководството на волейболния клуб от италианската серия А1 Фидиа Падуа изрази днес оптимизъм във връзка със здравословното състояние на основния състезател, българина с италиански паспорт Венцеслав Симеонов.


"През тези дни бяха направени допълнителни изследвания и ние сме оптимисти. Нашата цел е да възстановим Симеонов за предстоящите изпитания в шампионата и за нейното постигане е мобилизиран целият медицински и технически състав на клуба," заяви спортният директор Стефано Сантуц, цитиран от БТА.


Клубното ръководство смята, че наложената от плейофите за купата на Италия пауза в първенството на серия А1 дава допълнително време за излекуването на българина. Симеонов отсъства поради възпаление на седалищния нерв (нервус ишиадикус), което първоначално се възприемаше като сигнал за нещо много по-сериозно с риск да не бъде на разположение на старши треньора Паоло Монтаняни до края на сезона.


Фидиа има вече 14 загуби срещу 5 победи и с 18 точки заема предпоследното 13-о место в класацията на серия А1 на шампионата, в който остават още 7 кръга. Лидер продължава да бъде националният, европейски и световен шампион Итас Диатек Трентино с 50 точки, следван от Лубе Банка Марке Мачерата с 40 точки.


"Рискът е отборът да изпадне отново в серия А2. Фидиа без Симеонов е все едно Милан без Ибрахимович. Единствено Симеонов е в състояние да прави чудеса и да забива топка след топка отвъд мрежата. Нищо не може да се измисли на негово място, защото клубният бюджет не позволява дори да се търси играч на нивото на Симеонов," коментира всекидневникът "Матино ди Падова".