Тренто продължава напред в Шампионската лига след нов успех над Нолико

снимка: trentinovolley.it

Воденият от националния селекционер на България Радостин Стойчев Тренто се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като се наложи с 3:1 (25:20, 17:25, 25:17, 25:21) над белгийския Нолико (Маасейк) в своята зала "Пала Тренто". Така европейският и световен клубен шампион продължава защитата на титлата си, след като и в първия мач в Белгия записа победа, но с 3:0.

 

Капитанът на трентинци Матей Казийски завърши срещата със скромните за него 8 точки. Другият български национал Цветан Соколов се появи в игра за по няколко минути в края на третия и четвъртия гейм и записа 2 точки в актива си. Най-полезен за домакините бе чешкият диагонал Ян Щокър с 20 точки, а Османи Хуанторена добави 14 точки за победата.

 

За гостите от Нолико най-резултатни бяха Йелте Маан, Нейтън Вунембайна и Питер Верхеес, които реализираха по 14 точки.

 

На четвъртфиналите Матей Казийски и компания ще имат за съперник друг италиански отбор - Лубе Банка Марке (Мачерата), който отстрани вицешампиона на Серия А1 Бре Банка Ланути (Кунео).

 

Мачовете са насрочени за 22 и 29 февруари, като възпитаниците на Радостин Стойчев ще имат домакинско предимство в реванша.