Марица и Левски ще спорят за Купата на България при жените

снимка: volleymaritza.bg

Левски Волей и Марица (Пловдив) са финалистите в турнира за Купата на България при жените, след като днес бяха категорични срещу съперничките си и постигнаха класически победи.

 

Волейболистките на Левски имаха доста по-леката задача да се справят със съпротивата на Славия - СУ в първия полуфинал и само за 47 минути изковаха лесния успех с 3:0 след 25:11, 25:8 и 25:6.

 

Резултатът говори сам за себе си и за характера на срещата, която бе изцяло протоколна, с оглед на очевидно по-голямата класа на формацията на Левски. Топреализатори в мача станаха Емануела Димитрова и Гергана Петрова с по 12 точки за победителите, а Нася Димитрова и Виктория Григорова се отчетоха с по 11. Най-резултатна от Славия беше Виолина Николова с 5 пункта.

 

В по-очаквания сблъсък за деня Марица надигра ЦСКА с 3:0 в Пловдив и напълно заслужи мястото си на финала след 25:23, 25:21 и 25:18.

 

Топреализаторка за победителките стана Мира Тодорова с 14 точки, а капитанката Диана Малинова завърши с 11. За ЦСКА три волейболистки натрупаха актив от 11 пункта, но не можаха да помогнат на тима да избегне загубата - Гергана Димитрова, Нора Богданова и Силвия Кьосева.