Боян Йорданов отказа да играе за България на европейското в Полша

снимка: gavros.gr

Боян Йорданов е аут от групата на националния отбор за европейското първенство в Полша в края на месец август, пише "Меридиан Мач". Диагоналът, който не бе в състава и за Световната лига, не се чувства готов за толкова голям форум.

Боян признал, че от три месеца не е тренирал и не искал да подвежда с очаквания, както себе си, така и федерацията и целия отбор.

На повиквателната на Пламен Константинов не е откликнал и Данаил Милушев. Така опциите пред Гибона остават Цветан Соколов, Велизар Чернокожев и Жани Желязков.

Соколов се представи колебливо в Световната лига, но имаше оправдание заради дългия и тежък сезон с италианския Лубе.

Все пак има добри новини при националите. Волейболният отбор на България за юноши до 17 години ще играе за бронзовите медали на Европейското първенство, което се провежда за първи път в тази възраст.

Момчетата на селекционера Драган Иванов паднаха от връстниците си от Белгия с 0:3 (22:25, 21:25, 18:25) в първия полуфинал на шампионата, игран този следобед в турския град Коня.

Срещата за бронза ще бъде днес от 17:00 часа българско време, а след това от 19,30 часа ще е битката за титлата между Белгия и победителя измежду Турция и Италия.