С драма България допусна първа загуба на Световното Гран При

снимка: lap.bg

Волейболните националки допуснаха загуба с 2:3 (22:25, 25:20, 20:25, 25:17, 13:15) от Германия в последния си мач от Група А2 на Световното Гран При пред около 1000 зрители в зала „Булстрад Арена” в Русе. Така момичетата на Иван Сеферинов остават на второ място в групата. Лидер е Южна Корея.

Срещата започна доста оспорвано, като двата тима сменяха лидерството си, но в крайна сметка нервите на германките се оказаха по-стабилни и те поведоха в резултата. Във втората част българките бяха по-убедителния тим и се добраха до равенство, пише bgvolleyball.com. А след третата част гостите от Германия поведоха 2-1 гейма. Нещата обаче се обърнаха в следващата част и волейболните ни националки пратиха срещата в тайбрек. Там обаче умората си каза думата и те не успяха да издържат на темпото на Германия.

Българките бяха по-добри на блокада (9-6), направиха и по-малко непредизвикани грешки (27-31), но пък германките реализираха повече директни точки от сервис (8-6).

Най-резултатна за успеха на Германия беше Дженифър Гертис с 19 точки. За България Нася Димитрова се разписа с 16 точки, а Гергана Димитрова добави 14 точки.