Поставихме на колене световния шампион Полша в Морската столица

снимка: worldleague 2017

България разплака Полша и победи с 3:2 гейма в Световната лига по волейбол. Мачът се игра пред пълните трибуни в "Двореца на Спорта" във Варна и това помогна много на момчетата, водени от Пламен Константинов. 

България дръпна в резултата с 1:0 гейма, след като разбихме "Дружина Полска" с 25:15 в първата част. После обаче изиграхме 2 слаби гейма и едва после се събудихме, за да изравним 2:2 и да вкараме сблъсъка в тайбрек. В решителната част лъвовете бяха по-концентрирани в сюблимния момент и ликуваха насред Морската столица след 17:15.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния състав:  Георги Братоев, Тодор Скримов, Николай Пенчев, Цветан Соколов, Ники Николов, Виктор Йосифов,  либеро Теодор Салпаров (Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Георги Сеганов)

Над 4000 зрители подкрепяха националите ни по трибуните в залата, като скандираха непрестанно. Лъвовете отбелязаха страхотен старт и буквално свалиха съперника на колене, като вдигнаха феновете на крака. Основно оръжие бе началният удар, с който пречупиха поляците. Доминацията продължи до края, като остави Дружина полска на едва 16 точки в първия гейм.

Във втората част обаче ролите се размениха, като поляците започнаха да диктуват играта и поддържаха разлика. Въпреки всички опити на волейболистите ни за обрат, това не се случи, като нашите отстъпиха гейма, а с това настъпи равенство 1:1. Успехът разигра поляците и те показаха своята класа в третата част, като не ни оставиха шансове.

В четвъртия гейм обаче българските волейболисти показаха характер и воля победа и успяха да се върнат в мача. Основният жокер бе Розалин Пенчев, който направи много силно включване и изигра основна роля за победата в гейма.

Тайбрекът бе истинско изпитание на нервите, но подкрепяни от невероятната публика нашите показаха нужната устойчивост, пречупиха окончателно съперника и надделяха в решителните моменти на гейма, а с това изковаха и крайната победа.

Реализатор за победата на България стана Цветан Соколов с 21 точки. Николай Пенчев добави 15 точки за успеха.