Вальо Братоев пропуска Световната лига заради контузия

снимка: fivb.org

Валентин Братоев отпадна от сметките на Пламен Константинов за мачовете на националния отбор по волейбол през лятото на 2017 г. Посрещачът ще пропусне Световната лига и европейското първенство в Полша през август заради операция, съобщи bTV.

Хирургическата интервенция е наложителна заради сериозна контузия на играча в тазобедрената става. Константинов се е принудил да освободи играча на "Нефтохимик" след обстойни прегледи. 

В тима остава близнакът на Валентин - Георги Братоев, който е разпределител.

Възстановяването на Валентин ще трае от 4 до 6 месеца и той ще бъде на разположение на своя клубен отбор за следващия сезон.

Селекционерът Константинов ще може да разчита на Тодор Скримов, Николай и Розалин Пенчеви, Мартин Атанасов и Димитър Маринков. Опитният Тодор Алексиев също е с контузия и няма да може да се включи в мачовете на националите. От наличните волейболисти само Скримов и Ники Пенчев са взимали участие в големи форуми с отбора.

"Лъвовете" първо ще се включат в Световната лига. Първите срещи от турнира са във Варна и започват на 9 юни. Европейското първенство пък стартира на 24 август.