"Колодрума" за сефте приема Купа Пловдив

Издание 2017 на традиционния силен женски волейболен турнир за Купа Пловдив ще се проведе в голямата многофункционална зала Колодрума, съобщиха от ръководството на клуба домакин Марица (Пловдив) по време на днешната пресконференция в сградата на община Пловдив.

Така за първи път красивото съоръжение ще бъда домакин на надпреварата, чиито първи две издания се проведоха в зала Олимпиада, а следващите две – в зала Пловдивски университет.

Интересът към Купа Пловдив 2017, която ще се проведе в началото на месец октомври под егидата на община Пловдив, е голям, включително и от страна на някои от силните европейски грандове, разкри мениджърът на Марица Борис Халачев. Възможно е за първи път броят на участващите отбори в турнира да бъде увеличен от четири на пет или шест, но това, както и самите участници, тепърва ще се уточняват.

“Надявам се тази година заедно, с общите усилия на пловдивчани и на общината, да направим един много хубав турнир за Купа Пловдив. Есента да започнем с това; това да ни събере за началото на новия сезон”, си пожела президентът на ВК Марица Илия Динков.

Турнирът е основан през 2012 година. От същата година е и единственият досега случай, когато домакините от Марица са печелили трофея. В следващите издания те имат едно второ и две трети места. Купа Пловдив е печелена още от турския Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса) през 2013 и 2014 година и от настоящия и носител – румънския Динамо (Букурещ), през 2016 година.