Вижте какво казаха шампионките от Марица след триумфа в женския волейбол (ВИДЕО)

Марица (Пловдив) победи Левски (София) с 3:1 във втория мач от финалния плейоф помежду им в Националната волейболна лига за жени и триумфира с третата си поредна шампионска титла на България. Ето какво казаха пред SportenPlovdiv.comмениджърът, треньорът и някои от състезателките на Марица:

Борис Халачев, мениджър на Марица:

“Двубоят имаше различен заряд от всички останали. Тръгнахме малко плахо и поздравявам момичетата на Левски, че се опитаха да ни затруднят максимално много. Но класата на нашия отбор си пролича и абсолютно заслужено станахме за трети пореден път шампиони на България. Купа България? Очаквам да я спечелим. Апетитът идва с яденето. След трета шампионска титла започваме да се целим по-високо – да стигнем по-далеч в европейските турнири. Каквото зависи от мен и от ръководството на клуба – ще го направим.”

Гледай цялото интервю с Борис Халачев във видеозаписа:

Иван Петков, старши-треньор на Марица:

“Мисля, че всички трофеи са еднакво сладки. Във всяка една титла сама по себе си има нещо специално; нещо, което остава завинаги в сърцата на всеки един състезател и на всеки един треньор. Лошо е, че Купа България идва след шампионата, но ние имаме мотивиран отбор, който може да се противопостави на всички.”

Гледай цялото интервю с Иван Петков във видеозаписа:

Радосвета Тенева, капитан на Марица:

“Много съм щастлива естествено. Като малка много съм мечтала да спечеля шампионата с Марица. Тази година съм и капитан и вдигнах купата. Другата седмица обаче имаме друг важен турнир – за Купа България, която аз лично още не съм печелила с отбора на Марица. Така че мотивацията ми е голяма. ”

Гледай цялото интервю с Ради Тенева във видеозаписа:

Нася Димитрова, волейболистка на Марица:

“В първия гейм беше доста оспорвано. Бяхме се отдали на емоцията, но си казахме, че няма да стигаме до трети мач, и категорично взехме последните три гейма. Очаквам и силно се надявам турнирът за Купа България да е оспорван. Дано да надделеем и там и да вземем купата.”

Гледай цялото интервю с Нася Димитрова във видеозаписа:

Силвана Чаушева, волейболистка на Марица:

“В първия гейм момичетата на Левски показаха добра игра. След това се концентрирахме и трябваше да завършим геймовете с по-голяма разлика, защото мисля, че има разлика в нивото между двата отбора. Всеки следващ трофей е по-сладък от предишния. Очаквам по-силни мачове в турнира за Купа България, но нашата цел е да я спечелим.”

Гледай цялото интервю със Силвана Чаушева във видеозаписа: