Марица на крачка от титлата

Отборът на Марица (Пловдив) e само на крачка от нова титла в женското първенство, след като постигна категоричен успех 3:0 (25:15, 25:18, 25:15) над Левски в първия мач от финалните плейофи, изигран в залата на ПУ "Паисий Хилендарски". Момичетата на Иван Петков показаха повече класа и доминираха над съперничките си. "Жълтосините" поддържаха стабилно темпо и в трите части и не позволиха друг развой на нещата. 

В началото играта бе равностойна, впоследствие маричанки дръпнаха в резултата и затвориха лесно при 25:15. Във втората част ситуацията бе идентична, обаче Левски опита да стопи разликата и се доближи на 3 точки от Марица. Силите на "сините" не стигнаха за повече и момичетата на Иван Петков поведоха с 2:0 гейма. В третата част левскарките отново се опитаха да догонят съперничките си, но не успяха да ги преодолеят и пловдивският тим се поздрави с победата. 

Топреализатор за Марица стана диагоналът Габриела Цветанова с 9 точки (1 ас, 1 блокада, 47 % в атака), центърът Нася Димитрова се разписа с 8 точки (86 % в атака). За Левски Моника Кръстева реализира 9 точки (1 ас, 1 блокада, 46 % в атака). 

Следващият двубой е на 27 април (четвъртък), от 16:00 ч. в зала "Сиконко". Играе до 2 победи от 3 мача.