Волей полуфинали: Нафтата разби ЦСКА с 3:0 гейма пред 1200, Монтана обърна шампиона Добруджа

снимка: volleyball.bg

Монтана победи Добруджа 07 с 3:1 (20:25, 25:19, 25:21, 27:25) в първи мач от полуфиналната серия в Суперлигата. Двубоят се игра пред около 600 зрители в зала "Младост" в Монтана. Гостите бяха подкрепяни от гръмогласна агитка, която пропътува разстоянието от Добрич до Монтана, за да гледа на живо срещата.

Шампионите започнаха по-добре двубоя и след серия от силни сервиси, които затрудниха домакините, поведоха в резулатата.

Втората част бе за играчите на Монтана, които направиха солидна разлика в началото, пише bgvolleyball.bg. След дълга серия от начален удар на Николай Къртев волейболистите на Монтана дръпнаха с 10:4. В  края на гейма гостите се доближиха само на 3 точки при 21:18, но нямаха сили за повече и Монтана изравни. Играчите на Мирослав Живков направиха грешки в атака, с което улесниха задачата на домакините.

След края на втория гейм имаше кратко прекъсване, в което се разигра томбола с награди за зрителите в залата.

Третият гейм предложи най-много емоции и обрати. Гостите водеха с 8:2 при първото техническо прекъсване след страхотна серия от сервис на Трифон Лапков. От този момент до края на гейма Монтана започна да стопява разликата като не само заличи пасива си, но и спечели частта. Домакините записаха 6 аса само в този гейм.

В другия полуфинал Нефтохимик се наложи над ЦСКА. Морският тим спечели мач №1 след убедително 3:0 (25:20, 25:17, 25:22) в зала "Борис Гюдеров" в Перник, където на "червените" се налага да бъдат домакини заради липса на зала в София. 

Верните фенове на ЦСКА направиха всичко възможно волейболистите на Александър Попово да се чувстват като у дома си и не спряха да подкрепят отбора нито за момент. 

Мач №2 от серията е отново в Перник, утре от 19:00 ч.  Играе се до три победи от пет срещи. 

Сред зрителите в зала "Борис Гюдеров" бе и националният селекционер Пламен Константинов.

  Още в първите минути на гейма старши треньорът на ЦСКА Александър Попов трябваше да прави смяна, след като една топка удари лошо разпределителя Владимир Станков в главата. Така на негово място се появи Стефан Стоянов, а отборът на Нефтохимик 2010 играеше много силно на блок. В същото време "червените" бъркаха доста сервиси и така се стигна до 25:20 за Нефтохимик 2010. 

Във втората част ЦСКА започна по-добре и успя да поведе с 10:7. След серия от сервис на Петър Христов обаче Нефтохимик 2010 изравни (10:10), а след това и поведе с 13:11. Междувременно, на терена за "червените" се появи капитанът Ивайло Стефанов. В края отличен Ники Николов край мрежата се оказа непреодолимо препятствие и бургазлии дръпнаха с 2:0 гейма след 25:17.  В третия гейм ЦСКА поведе с 8:3, но бургазлии обърнаха още при второто техническо прекъсване (16:15). 

Монтана започна със самочувствие в четвъртия гейм след обрата в третата част. Играчите на Даниел Пеев водеха почти през цялата част, но краят беше много оспорван. Домакините имаха три мачбола като при третия опит успяха да затворят мача и не допуснаха да се стигне до тайбрек. 

Втората среща от серията е в четвъртък от 18:00 ч. отново в зала "Младост" в Монтана. Играе се до три победи от пет мача. 

Жулиен Георгиев бе най-резултатен в срещата с 22 точки (1 ас, 1 блокада), Димитър Маринков добави 17 (1 блокада) за гостите.

За Монтана Минчо Минчев завърши със 17 (3 аса, 1 блокада), а Николай Къртев записа 13 точки (2 аса, 3 блокади).