Маричанки пак ще мерят сили с основния си преследвач

В рамките на само шест дни водачът в таблицата Марица (Пловдив) за втори път посреща втория във временното класиране в Националната волейболна лига за жени. И ако в събота това беше Раковски (Димитровград), утре вечер в зала Пловдивски университет ще гостува новият подгласник Казанлък Волей (Казанлък).

След няколко промени в програмата, в крайна сметка тракийското дерби бе изтеглено за 23 февруари, четвъртък, от 18:30 б.в. заради пряко телевизионно излъчване по Диема Спорт 2 HD.

В последния си мач с Раковски шампионките дадоха да се разбере, че нямат никакво намерение да правят подаръци на когото и да било и, въпреки че вече си осигуриха първото място от редовния сезон, те ще направят всичко възможно да преминат през цялото първенство непобедени. Жълто-сините вече имат в актива си 11 победи, 33 точки и 33:1 гейма.

Разбира се, за Розите, двубоят с Марица утре е от доста по-сериозно значение. С оглед на повсеместните очаквания пловдивчанки да защитят безпроблемно шампионската си титла, редовният сезон, който според регламента е определящ за крайното класиране на всички останали отбори, сега е с особено голяма тежест. Точно затова казанлъчанки ще направят всичко възможно да запазят втората си позиция до плейофите, която на практика би им осигурила и сребърните медали. Тази втора позиция обаче почти задължително минава през успех утре в Пловдив, тъй като на прекия конкурент Раковски предстоят срещи с последните три отбора в класирането, за една от които от сега се знае, че ще бъде спечелена служебно.

В момента Казанлък, Раковски и ЦСКА (София) имат по 7 победи от 11 мача, но момичетата на треньора Страхил Балов изпреварват другите два тима по точки (24 срещу 19).