Самозабравилият се Владимир Николов се гаври с Черно море БАСК

снимка: Булфото

Замисленият като празник на волейбола мач между Левски и Черно море БАСК от петия кръг на Суперлигата започна със скандал. По собствено желание "сините" решиха да домакинстват в "Булстрад Арена" в Русе.

Идеята беше преди мач президентът на Левски Владимир Николов, който е и генерален секретар на федерацията, да популяризира частното си волейболно училище, пише "7 дни спорт". По програма двубоят трябваше да стартира в 17:00 часа, а преди това Николов да играе волейбол с децата в Русе.

Когато влизат да загряват в 16:00 часа волейболистите от Варна разбират, че презентацията на частното училище ще започне в 17:00 часа, а двубоят между Левски и Черно море с час по-късно - от 18:00 часа. С малката подробност, че никой не е съгласувал промяната с клуба от Варна. И дори не ги е предупредил.

"Това е пълен абсурд и е много обидно. Никой не счете за необходимо да ни предупреди, да не говорим, че такава промяна не може да се прави, ако един от двата отбора не е съгласен", коментира президентът на Черно море Красимир Илиев.

Левски победи варненци с 3:2 гейма (25:13, 18:25, 25:19, 24:26, 15:10).