Мисията невъзможна! Маричанки ще гонят дивото в Истанбул

Марица (Пловдив) излиза днес срещу Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул) за мача реванш между двата отбора от втория кръг на женската Шампионска лига по волейбол. Тази сутрин двата тима проведоха последните си тренировки в зала Бурхан Фелек и са готови за важния двубой.

След 3:0 в полза на световните клубни шампионки в първия мач в Пловдив, мисията на българските шампионки изглежда на пръв поглед невъзможна и, както каза вчера треньорът Иван Петков, те не хранят излишни илюзии. Все пак те отново са настроени да дадат всичко от себе си в търсене на победата и в опита си да докажат, че в спорта няма невъзможни неща.

Според регламента, за да елиминират именития си съперник, Жълто-сините трябва да го победят днес с 3:0 или с 3:1 и така да докарат нещата до златен гейм, който също да спечелят. В случай, че успеят да сътворят този подвиг, момичетата на Иван Петков ще получат възможност в третия кръг да премерят сили с победителя от сблъсъка между беларуския Минчанка (Минск) и финландския ХПК (Хямеенлина).

При отпадане от Шампионската лига днес Марица ще продължи участието си в евротурнирите през януари във втората по сила надпревара – за Купата на ЦЕВ. В шестнадесетинафиналите пловдивчанки ще се изправят срещу победителя от двубоя между италианския Унендо Ямамай (Бусто Арсицио) и белгийския Хент (Гент) от първия кръг на турнира.

След проверката на документите от делегата на ЦЕВ Агостино Пантани от Италияснощи стана ясно, че няма промяна в съставите на двата отбора в сравнение със срещата в Пловдив и треньорите Иван Петков и Масимо Барболини са заявили същите съответно 13 и 14 състезателки за съботния мач.

Очаква се днес в Истанбул да пристигне и агитка от верни фенове на пловдивския тим, която да подкрепи отбора срещу Еджзаджъбашъ ВитрА. Мачът ще бъде воден от румънския съдия Тудор Поп. Втори рефер ще бъде израелецът Рой Бенсимон.

Срещата е от 16:00 б.в. и ще бъде излъчена пряко по международната спортна интернет телевизия LAOLA1.tv. Официалният сайт на ЦЕВ пък ще следи развоя на резултата на живо тук.