Секси маричанки ядоха пердах от германки на Европейското по плажен волей

С очаквана загуба започна Европейското първенство по плажен волейбол до 22 години за представителките на България Симона Николова и Йоана Николова в Гърция. Поставената под №29 в основната схема двойка на Марица (Пловдив) отстъпи пред №4 Лиза Арнхолдт и Надя Гленцке в първия си мач от Група D.

На централния корт в спортния център Аван Гард край Солун доста по-едрокалибрените германки се справиха с младите пясъчни лъвици за 31 минути, побеждавайки ги с 2:0 (21:10, 21:12). Симона и Йоана успяха да “се захапят“ с противника само в началото на втория гейм, но като цяло играха по-притеснено, не си повярваха, че са способни на подвиг срещу силния противник, и не показаха най-доброто от себе си.

В другия мач от групата поставените под №20 естонки Анет Холас и Юдит Куре-Похомов поднесоха малка изненада, побеждавайки румънките с №13 Адриана-Мариа Матей и Бята Вайда след тайбрек – 2:1 (10:21, 22:20, 15:13).

Във втория кръг от груповата фаза тази вечер от 19:20 б.в. Николова и Николова ще направят опит да повторят успеха на естонките в двубой с румънския тандем на корт №2.

Трудно е началото на шампионата и за домакините в организационен план. Засега те не успяват да осигурят работещ достъп до интернет в официалния хотел на първенството. Слаба е връзката с мрежата и на състезателните кортове, които са на повече от половин час път с кола или автобус от хотела. Участниците имат затруднения с придвижването от хотела до мястото, където се играят мачовете, тъй като осигуреният от организаторите автобус прави един курс на всеки два часа.