Пет мача за пет дни е скандално, недоволства Пламен Константинов

снимка: БГНЕС

На пресконференцията днес Пламен Констнтинов разговаря и относно предстоящата европейска олимпийска квалификация, предаде репортер на Sporta.bg. Там България ще трябва да изиграе своите мачове без почивен ден, докато тимът на Германия, който е домакин ще има един ден за отдих. Националният селекционер заяви, че за него подобно нещо е меко казано скандално.

"Всички отбори на една такава квалификация трябва да бъдат равнопоставени. Тука няма домакинство. Това, че някой си е платил да приеме тази квалификация, означава, че може да си купим всичко, така ли? Германците са си платили да организират турнира, да приемат турнира, решават в кои часове да играят, решават дали да са водачи, как да се подредят групите - това са достатъчни аргументи за един домакин. Абсурдно е да се играят пет мача за пет дни. Няма друг олимпийски спорт, в който да се играят толкова често квалификационни срещи", сподели пред журналистите Пламен Константинов.

"Подобен жребии за мен е напълно случаен", пошегува се още по темата националният селекционер.

"В такъв турнир не може да се прогнозира. Имаме 10 дни за тренировка преди мачовете в Германия, трябва максимално бързо да се види кой в какво състояние. Вече споменах веднъж, че само ако излезем от групата, това означава или Олимпийският шампион или Европейският да не участват на Олимпиадата в Рио догодина."

"Не очаквам промени от Франция и Финландия. Русия е тимът, в който ще има промени. Важно е кого ще извика Владимир Алекно, той следи вътрешното първенство, ще знае кои са в най-доброто моментно състояние. Там има по-голям избор на играчи и това ще бъде най-голямата въпросителна пред нас - кой ще попадне в тима на Русия."

"Малко вероятно е да правя големи промени. Може да има такива, но те ще са малки. Освен ако не са принудителни разбира се, но дано не се стига до там. Има интересни момчета в българското първенство рабира се, но те още не са готови за подобно състезание, защото нямат нужния опит."