Пламен Константинов: Часът на истината настъпи!

снимка: БГНЕС

Часът на истината настъпи. Това заяви ден преди старта на европейското първенство по волейбол селекционерът на тима ни Пламен Константинов.

Състезателите ни са в Група А заедно с Германия, Чехия и Холандия и ще изиграят всичките си мачове от надпреварата в столичната зала "Арена Армеец".

"Надявам се, че освен с играта, която всички очакват да е на ниво, също толкова важно е и да се представим на ниво като организация на един такъв форум", заяви Константинов.

Специалистът коментира и съперниците ни в групата. "Мисля, че това е може би най-изравнената група и очаквам да е много интересна. Надявам се и публиката в залата, и хората, които ще гледат по телевизията да останат доволни от нивото на волейбола, което ще покажем", каза още Константинов.

Той разкри и каква е голямата цел, която си е поставил. "Целта ни е единството между отбор и публика. Имаме силни съперници, които може би в някои аспекти ни превъзхождат, но мисля, че това може да бъде компенсирано.

Усещал съм, че с подкрепата на публиката един играч може да надскочи себе си. Това ще ни е нужно. За конкретно класиране, да кажем, че не обичам да се изхвърляме. Имаме много опасна група за преодоляване и не искам да поглеждам прекалено напред поне в началото", коментира селекционерът ни, цитиран от ТВ7.

Константинов разкри, че Андрей Жеков ще бъде в групата за утрешния двубой с Германия. Той уточно обаче, че повече за окончателния състав ще се знае в последния момент.