Братята Братоеви излетяха от националния отбор по волейбол

снимка: БТА/AP

Близнаците Георги и Валентин Братоеви няма да играят на Световното първенство по волейбол, което започва на 30-и август в Полша, съобщиха родната волейболна федерация. 

Двамата показаха много колеблива форма през настоящото лято, като предишният селекционер Камило Плачи дори остави Георги Братоев в София по време на пътуванията в Световната лига, за да може разпределителят да работи по физическата си форма.

След изненадващата оставка на италианския специалист Пламен Константинов върна двамата в националния отбор и се очакваше те да фигурират в крайния състав, който ще замине за Гданск за първата фаза на Мондиала, но двамата остават в България.

Новината им е била съобщена лично от новия селекционер на националния тим, който трябва да сведе групата до 14 волейболисти. Информация за начина, по който Братоеви са реагирали на новината, не се съобщава.

Георги Братоев беше основен разпределител на националния отбор през последните 2 години, като той на няколко пъти спечели приза за най-добър на своя пост в турнирите, в които България взе участие. Напоследък обаче формата му спадна и това доведе до изключването му от състава за Световното в Полша. Мястото му в отбора ще бъде дадено на завърналия се в националния тим Андрей Жеков.

Валентин Братоев пък се очакваше да е един от заместниците на Матей Казийски, след като посрещачът се отказа от националния отбор, но и той не е запазил постоянството в играта си, въпреки че се представи на ниво по време на турнира Хеберт Вагнер в Полша.

От отбора ще отпадне още един играч, като се очаква това да стане след контролите срещу Франция (21-и август) и Бразилия (22-и август). Мачовете са в "Арена Ботевград".