Матей Казийски грабна приза за Най-добър изпълнител на сервис, Хуантурена - MVP

галерия:

снимка: fivb.org

Капитанът на трикратния световен шампион Трентино Волей - Матей Казийски бе обявен за Най-добър изпълнител на начален удар на тазгодишния шампионат в Доха.

 

Съотборникът му в селекцията на Радо Стойчев - Османи Хуантурена пък грабна ценния приз за Най-полезен играч (MVP) на надпреварата за втора поредна година. Той бе избран и за най-добър нападател на турнира, а останалите индивидуални награди си разделиха волейболистите на отборите в четворката - Ястржебски, Зенит и СЕСИ.

 

 

Матей заслужи индивидуалния приз със средно 0.5 аса на гейм в мачовете на шампионите в Катар. Хуанторена пък му партнираше в брилянтните изяви с успеваемост от 55.1 процента в атака. Тренто бе над всички и на разпределителския пост в лицето на бразилеца Рафаел.

 

Наградата за топреализатор на турнира отиде в руската звезда Максим Михайлов (Зенит), а Най-добър блокировач стана Ръсел Холмс от Ястжбски. С две отличия си тръгна и либерото на Бразилия и СЕСИ-СП Сержио Дутра Сантош - Най-добро либеро и Най-добър играч в защита.

 

Ето и списъкът с отличниците на тазгодишното Световно клубно първенство по волейбол:

 

Най-полезен играч (MVP): Османи Хуанторена (Тренто)
Топреализатор: Максим Михайлов (Зенит)
Най-добър нападател: Османи Хуанторена (Тренто)
Най-добър изпълнител на сервис: Матей Казийски (Тренто)
Най-добър разпределител: Рафаел Виейра де Оливейра (Тренто)
Най-добър централен блокировач: Ръсел Холмс (Ястжбски)
Най-добър посрещач: Сержио Дутра Сантош (СЕСИ)
Най-добро либеро: Сержио Дутра Сантош (СЕСИ)