Специална книга проследява пътя на БГ Тренто към славата

галерия:

снимка: legavolley.it

Европейският и световен клубен шампион Тренто издаде специална книга, която разказва за удивителните успехи на тима в близките години, похвали се официалният сайт на клуба със сериозно българско присъствие.

 

Изданието, наречено „Осем пъти шампион", проследява пътя на Радостин Стойчев, Матей Казийски и компания към спечелването на две титли в Серия А1, три в Шампионската лига и по две отличия в надпреварите на Световния клубен шампионат и купата на Италия.

 

 

 

 

На 144-те страници на книгата, феновете на италианския клуб могат да проследят успехите на любимия клуб в хронологичен ред, след което да се запознаят отблизо с главните действащи лица в шампионските години за Тренто, подредени по азбучен ред.

 

Изданието разполага с богат снимков материал, като издателите на книгата разкриха, че публикуваните фотоси са преминали през сериозна селекция през лятото. Тяхната цел е била да търсят картини, които максимално възпроизвеждат емоционалния триумф на отбора и разказват подробно всяко едно събитие в новата история на трентинци.

 

 

Първите 3000 копия на книгата ще бъдат раздадени на притежателите на абонаментни карти за новия сезон 2011/12, а от вчера книгата излезе и на пазара със символичната цена от 10 евро.

 

През уикенда отборът стартира защитата на титлата си на Световното клубно първенство в Доха, където се намира в група с египетския Ал Ахли, домакините от Ал Араби и шампиона на Южна Америка - СЕСИ (Бразилия).