Нефтохимик се подсилва с трима чужденци за новия сезон в Суперлигата

галерия:

снимка: Булфото

Трима чужденци ще се подвизават в редиците на бившия вече ЛУКОЙЛ, носещ името Нефтохимик 2010 (Бургас) за новия сезон, съобщиха за BGvolleyball.com от клуба.

 

Волейболист от Бразилия и двама сърби оформят селекцията на бургазлии, като с бройката си ще всяват респект сред съперниците в Суперлигата. Новите попълнения са бразилецът Кларк Евертън, играл през последния сезон в А2 в Португалия, разпределителят Дарко Бойкович, идващ от Войводина (Нови Сад), в А2 на Сърбия и посрещачът Неманя Видич, подвизавал се през последните години в Ливан. От миналогодишния състав, от по-опитните играчи, нови договори са преподписали либерото Добромир Иванов и Венелин Кадънков.

 

Първите контроли от подготовката на нефтохимиците са тази седмица, като в четвъртък те посрещат Черно море БАСК (Варна) в бургаската зала Младост, а в неделя връщат визитата, като гостуват на комшиите от Варна.

 

Треньорът на тима Пламен Христов разкри и целите на бургазлии за новия сезон:

 

„Според финансите на клуба за този сезон - такава е селекцията. Оформянето на състава закъсня доста, но се надяваме да наваксаме до Нова година. Очаквам с добър волейбол да поддържаме определено ниво и да търсим класиране в средата на таблицата в Суперлигата."