Два клуба искат спиране на правата на волейболист

снимка: bgvolleyball.com

Два родни клуба искат спиране на правата на българския волейболист Станислав Петков, научи BGvolleyball.com.

 

Пирин Балканстрой (Разлог) и КВК Габрово (Габрово) са внесли иск в трансферната комисия към федерацията, с който настояват да се спре състезателят за чужбина и родното първенство до уреждане на взаимоотношенията между трите страни. В момента Станислав Петков има договор и с двата клуба, като не се е явил на подготовка с никой от двата тима, а желае да е свободен агент.

 

В началото на изминалия сезон Пирин продава правата на Петков на Габрово, но тъй като сделката все още не е финализирана, дефакто и двата клуба имат договор със състезателя. Междувременно волейболистът заминава за Иран, като има клауза в контракта си с Габрово за изплащане на дължима сума, която той все още не е уредил.

 

"От Пирин ни се обадиха, че са внесли иск във федерацията и на базата на техния подадохме и ние", коментира президентът на КВК Габрово Николай Григоров.

 

"В договора на Станислав Петков с нас за сезона 2010/2011 има клауза, в която при заминаване за чужбина той трябва да заплати дължима неустойка в размер на 20 000 лева. Пуснахме го в Иран, но до този момент той все още не ни е превел сумата. Повикахме го на подготовка за предстоящия сезон, а той категорично отказа на треньора Любомир Герасимов. Внесли сме цялата документация по случая и чакаме реакция от БФВ", допълни шефът на габровци.

 

Припомняме, че през лятото Станислав Петков почти бе стигнал до подписване на договор в полския ЛОТОС Трефл (Гданск), но впоследствие нещата пропаднаха, тъй като поляците и Пирин не стигнаха до споразумение за условията по контракта. Впоследствие волейболистът продължи тренировки сам, като не се явява на повикването на никой от двата клуба.