Габрово победи Славия с 3:1 и взе реванш от "белите"

галерия:

снимка: sport-gabrovo.com

Отборът на КВК Габрово (Габрово) победи Славия (София) с 3:1 (20:25, 25:22, 25:20, 25:17) в контролна среща, играна в зала Добротица в Добрич.

 

Това бе втора проверка между двата тима само за седмица, като в първия мач в София, Белите спечелиха с 3:0. Този път обаче габровци не допуснаха второ поражение и изравниха актива - 1:1 победи.

 

Треньорът Любомир Герасимов даде почивка на основни титуляри, като в игра не се появиха Младен Младенов и Стоян Вулджев. Наставникът на славистите Северин Димитров също изпробва различни варианти, като основният разпределител Борислав Георгиев отново не игра, а на полето бе вторият плеймейкър Янко Делчев. Сръбският състезател Радослав Дойчилович, който е на проби, също взе епизодична роля, като се появи на терена само в първите две части.

 

С най-голям актив за Габрово бе Теодор Бодуров, който отбеляза 16 точки. Съотборниците му Илиян Георгиев и Калин Димитров добавиха по 13 точки за победата. За Славия най-резултатен бе Николай Костадинов с 15 точки, следван от Радослав Дойчилович с 9 точки.