Волейболистките на Марица получиха покана за силен турнир в Каварна

галерия:

снимка: volleymaritza.bg

Волейболен клуб Марица получи персонална покана за участие в традиционно силния международен летен турнир за жени в Каварна, който ще се проведе в началото на месец септември, похвали се официалният сайт на родните ни вицешампионки.

 

Надпреварата е от 3 до 9 септември в черноморския курортен град и ще събере доста елитни отбори, по голямата част от които са от бившите Съветски републики.

 

До момента заявки за участие са подали руските елитни тимове Омичка (Омск), Северсталь (Череповец) и Локомотив - Ангара (Иркутск), националният женски отбор на Украйна, както друг елитен украински клуб - Северодончанка (Донецк).

 

Очаква се тези дни потвърждение от руския Заречие (Одинцово) и от румънския Томис (Констанца). От българските клубове освен Марица, са поканени за участие и и волейболистките на Спартак Интерком груп (Варна) и Левски Волей.

 

Предварителните групи на волейтурнира все още се уточняват от организаторите.
Настаняването на участниците ще бъде в курортите Албена, Кранево и в хотел „Перла" в Каварна. Организаторите са предвидили отборите да бъде извозвани със специални автобуси за тренировки и за мачовете.

 

Домакините са осигурили награди както за отборите - призьори, така и за най-добрите волейболистки в състезанието.

 

По време на състезанието ще се проведе и конкурс „Мис Волейбол Каварна", в който компететно жури ще определи най-красивата волейболистка, участничка в надпреварата.

 

Турнирът в Каварна ще премине под патронажа на кмета на града Цонко Цонев. Организатори на надпреварата са мениджърската агенция „Ол Векс Интернешънъл" и Община Каварна.