Всеки мач е безценен за националите по волейбол

снимка: volleyball.bg

„Всеки един мач за нас е изключително полезен. Въобще участието във формата и създаването на "Б" отбора е изключително позитивен, защото имаме възможността нашите млади и перспективни състезатели да водят централизирана подготовка.

Да се развиват индивидуално и колективно, и да заучават много нови неща като организация и тактика.” Това заяви треньорът на „Б” националния отбор по волейбол Мирослав Живков след двете контроли, които тимът ни изигра с Тунис.

Родните ни национали, които се подготвят за участието си в Европейската лига през този сезон, записаха победа и загуба. „Лъвовете“ направиха впечатляващ обрат от 0:2 гейма в първия мач и спечелиха срещата след 16:14 в тайбрека. Във втората проверка избраниците на Мирослав Живков взеха откриващата част с 25:22, но след това допуснаха пълен обрат.

Своето мнение за контролите с Тунис сподели и разпределителят на тима Добромир Димитров. „Започнахме много добре срещата, бяхме по-свежи, но имахме тежка седмица и след това енергията намаля. Може би това оказа влияние в срещата. В четвъртата част загубихме вяра, но трябва да работим върху това, защото не може да допускаме такъв спад в играта.”