Левски спечели петия турнир от Скаут лигата - Гибона ги награди

Отборът на Левски (София) за момичета до 14 години спечели петия от поредицата турнири от Скаут Лигата по волейбол на България, която е за момичета, родени 2002/2003 година. Турнирът се проведе в София, в залата на Национална спортна академия в София, с участието на осем отбора.

На финала на надпреварата волейболистките на "сините" победиха Казанлък Волей (Казанлък) с 2:0 (25:8, 25:15) и станаха първенец в турнира. Така младите представителки на Левскизаписват пореден успех, като стъпват на върха в Скаут Лигата за четвърти път от общо пет изиграни до сега турнири.

 

KBA 9216

 

В спора за първото място младите левскарки отново показа своята класа, като надиграха категорично тима на Казанлък. Надмощието им бе пълно, като в първия гейм те оставиха своите съпернички на едва 8 точки. Във втората част имаше равностойност само до десета точка, след което Сините отново наложиха волята си.

KBA 9259

Новак в надпреварата пък спечели третото място в Скаут Лигата. В спора за 3-4 място тимът на ЦПВК (Централен полицейски волейболен клуб) надигра Славия (София) с 2:1 (26:28, 23:25, 15:3), като завърши на престижната трета позиция, а Белите оформиха финалната четворка. Така представителките на полицейския клуб доказаха, че не случайно намериха място в Скаут Лигата, като още с дебюта си направиха изненада и оставиха приятни впечатления у присъстващите.

KBA 8398

 ЦПВК в жълто надигра Славия в черно за третото място

Друг новак в турнира – Божур Волей (Божурище) също показа, че има прогрес, като изпревари два отбора в класирането и зае шесто място в крайното класиране. Волейболистките на Божур срещнаха ЦСКА в спора за 5-6 място, като отстъпиха с 0:2, но затрудниха максимално Червените в двата гейма. Така ЦСКА зае пета позиция, а Божур остана шести.

Истинска битка имаше в спора за 7-8 място, като отборът на Звезди 94 надигра Локомотив 1929 с 2:1 гейма.  Така звездите заеха седма позиция, а железничарките останаха осми в крайното подреждане.

Петият турнир от Скаут Лигата показа, че уникалният проект на БФВ за развитие на подрастващите у нас се радва на голям интерес и набира все по-голяма популярност. Трибуните на залата на НСА, която побира над 700 човека бяха изпълнени до край от приятели на волейбола, родители и волейболни специалисти. Финалните двубои бяха изгледани от президентът на БФВ Данчо Лазаров и главният мениджър на основния спонсор на Скаут Лигата – корпорация „Развитие“ – Александър Александров.

 

KBA 9335

 Главният мениджър на корпорация "Развитие" Александър Александров заедно с Пламен Константинов и Любо Ганев

 

Много бивши национали също дойдоха в залата, като битките бяха изгледани от селекционера на мъжкия национален отбор по волейбол на България  Пламен Константинов, Борислав Кьосев, Любо Ганев, Николай Иванов и Евгени Иванов. Присъствието на волейболни величия впечатли децата, като дълго след това те се снимаха с тях и искаха автографи.

Ръководството на БФВ пък отново се погрижи участниците в Скаут Лигата да получат подаръци, като всяко дете си тръгна с мини-волейболна топка, атрактивна шапка и лакомства.

KBA 9592

 Селекционрът на мъжете Пламен Константинов участва в церемонията по закриването на турнира, като раздаде подаръци на децата

 

Резултати от третия ден:

 

Полуфинал 1: Левски – ЦПВК 2:0

Полуфинал 2: ЦПВК – Славия 2:1

7-8 място: Звезди 94 – Локомотив 2:1

5-6 място: ЦСКА – Божур 2:0

3-4 място: ЦПВК – Славия 2:1

1-2 място: Левски – Казанлък 2:0


Крайно класиране:

1. Левски

2. Казанлък

3. ЦПВК

4. Славия

5. ЦСКА

6. Божур

7. Звезди 94

8. Локомотив 1929